A mindig higiénikus és tiszta fürdőszoba titka

A higiénia mindig is fontos volt, azonban az utóbbi időben még jobban felértékelődött. Rekordmennyiségben fogynak a fertőtlenítő- és tisztítószerek, és az adatok szerint mindenki fokozottan ügyel otthona kifogástalan higiéniájára. Persze nem szabad túlzásokba esni és kényszeresen takarítani, de érdemes egész évben odafigyelnünk otthonunk tisztaságára – különös tekintettel a konyhára és a fürdőszobára. 

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Nézzük meg, mivel tehetjük higiénikussá és könnyen tisztíthatóvá fürdőnket!

Amikor enni lehet a padlóról…

Nem kell folyton felmosással bíbelődnünk, ha baktériummentes padlót szeretnénk: az antibakteriális burkolatok speciális védőrétegüknek köszönhetően semlegesítik a kórokozók 99,9%-át – és ez az antikbakteriális hatás a burkolat egész élettartama alatt fennáll, napi 24 órában. 

Ilyen a Puro Marazzi porcelánburkolat, amely környezettől és fénytől függetlenül semlegesíti a baktériumokat – ráadásul az antibakteriális hatás sokkal ellenállóbbá és strapabíróbbá teszi a padlót, így garantált a hosszú élettartam. Nem maradnak meg rajta a koszfoltok, és teljesen szagmentes – vagyis tökéletes a fürdőszobába, de a konyhában vagy a lakás többi helyiségében sem lőhetünk mellé vele. Arról nem beszélve, hogy a fantasztikus választékban biztos megtaláljuk kedvencünket.

A Puro Marazzi burkolatokat megtaláljuk a Palatinus Fürdőszobaszalonok üzleteiben IDE KATTINTVA.

Maximális tisztaság a zuhanyban is

A zuhanyzás a megtisztulásról szól – de ez csak úgy működik igazán, ha maga a zuhanyzó is tiszta. Ebben segít az antibakteriális bevonattal ellátott zuhanyüveg, amely megakadályozza a kórokozók letapadását – és egyben a vízkőfoltok és lerakódások ellen is védelmet nyújt.

Remek példa erre a Radaway Furo névre hallgató walk-in zuhanykabinja, amely EasyClean bevonatú üvegével védelmet nyújt a baktériumok, a vízkő és a kosz ellen – és a higiénia hihetetlenül modern és vonzó designnal párosul.

IDE KATTINTVA megrendelhetjük a kabint.

Tiszta fuga, rendes ház

A fürdőszobában sokszor nagy problémát jelent a fuga – könnyen elszíneződik, nehezen tisztítható, leragad benne a kosz. Legalábbis akkor, ha rosszul választunk. Szerencsére már találunk olyan epoxi fugákat, amelyek könnyen tisztíthatóak, jól bírják a tisztítószereket, vegyszereket, így nem színeződnek el, ráadásul különleges színekben (vagy akár csillámos mintával) is elérhetőek.

Sokan nem is gondolnák, hogy a fuga mennyire meghatározó a fürdőszoba enteriőrjében – mindenképp érdemes ezért időtálló és könnyen tisztítható típust választani. 

Az epoxi fugákat a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában is megtaláljuk – IDE KATTINTVA rendelhetjük meg őket fürdőszobánkba.

Perem nélkül szép az élet!

Senki sem szeret WC-t tisztítani, érthető módon. Azonban itt sem mindegy, milyen jellegű szaniterről van szó – egyes típusokat sokkal könnyebb tisztán tartani, mint hagyományos társaikat. Ilyenek a perem nélküli WC-k, amelyek nemcsak stílusosabb formatervezéssel bírnak, de sokkal higiénikusabbak is, mint a korábbi modellek. 

A spanyol Roca vállalat kínálatában megtaláljuk a legmodernebb, vonzó vonalvezetéssel bíró modelleket, amelyek egyedülálló designja lehetővé teszi a könnyű és gyors tisztítást – a perem nélküli kivitelnek köszönhetően pedig a baktériumok sem tudnak elbújni a perem alatt.

Érintésmentes jövő

Eddig a könnyen fertőtleníthető felületekről beszéltünk, amelyekhez nyugodt szívvel hozzáérhetünk a fürdőszobában – most pedig nézzünk meg egy modern érintésmentes megoldást.

A TECElux Mini nyomólapoknak köszönhetően már nem kell megnyomnunk a WC gombját öblítéskor – csak helyezzük elé a kezünket, és rögtön indul a víz. A nyomólapok világítanak a sötétben, így éjjel fényt sem kell kapcsolnunk – és programozhatjuk is őket, például betáplálhatunk pangóvíz elleni védelmet, higiéniai öblítést, de a fényerőt és a működési időt is kedvünkre állíthatjuk. A modern technológia futurisztikus designnal párosul.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk az érintésmentes nyomólapokról!

Orvosi higiénia a fürdőszobában és a konyhában

Az egyik gyakori fürdőszobai baktérium-lelőhely a mosdópult – szerencsére erre is van megoldás. A Porcelanosa Krionnévre hallgató, meleg tapintású, strapabíró pultjait előszeretettel alkalmazzák modern orvosi rendelőkben is – könnyen alakíthatóak és formázhatóak, javításuk egyszerű, illesztésük pedig láthatatlan, így tökéletesen illenek bármilyen fürdőszobába és konyhába is. 

A környezetbarát burkolatok antisztatikus, antibakteriális felülettel bírnak, nincsenek nyitott pórusaik, így nem színeződnek el, és könnyen tisztíthatóak – arról nem beszélve, hogy UV-állók, tűzállók és az extrém hőmérsékletet is remekül bírják.

IDE KATTINTVA jobban megismerhetjük őket.

Szerencsére ma már számos formabontó és mutatós higiénikus megoldás áll rendelkezésünkre, ha tiszta fürdőszobát szeretnénk – és a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában megtaláljuk őket.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...