8 kérdés, 8 válasz! Csak ezeket kell ismernie, ha divatos burkolatot szeretne!

Ha Ön is azon gondolkodik, hogy a manapság divatos, vékony, nagyméretű porcelánlapokkal burkoltatná valamelyik helyiségét, tudnia kell pár olyan dologról, ami elengedhetetlen a sikeres végeredmény érdekében, hogy tényleg csodaszép legyen a burkolat, méghozzá hosszú ideig.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Íme, a 8 legfontosabb kérdés és a válaszok.

1. Milyen ragasztó ajánlatos a vékony és nagyméretű lapok ragasztásához?

Mindenképpen az ULTRALITE S1 és S2 ragasztóanyagok. Ezek könnyített ragasztók, amelyek lehetővé teszik, hogy a nagy és érzékeny lapokat erőltetés nélkül lehessen beleágyazni a ragasztóágyba, akár vízszintes, akár függőleges felületen. Biztosak lehetünk benne, hogy a könnyített ragasztókkal szakszerűen dolgozva ezek a vékony, nagy lapok nem görbülnek el.

2. Mikor használjanak a szakemberek S1 és mikor S2 terméket?

Kültérben mindenféle méret esetén ajánlott az ULTRALITE S2 alkalmazása, beltérben padlón 90 cm-es oldalhossz felett szintén az ULTRALITE S2 javasolt, falon, ha nincs kent vízszigetelés, 120 cm-es oldalhosszig használható az ULTRALITE S1 ragasztóanyag is.


Kép forrása: Silverstoneszeged

 

3. Na de mit jelent az S1 és az S2 jelölés?

Egyszerűen kifejtve: az S1 azt jelenti, hogy alakváltozásra képes, az S2 pedig nagy alakváltozásra képes.

4. Mi a teendő, ha a fa konyhapultra szeretnék nagy vékony lapokat?

Fa konyhapult esetén a KERALASTIC ragasztóanyag ajánlott a vékony nagyméretű lapokhoz. Ez egy kétkomponensű ragasztó, ami megfelelően tapad a fához és a laphoz is, kellően rugalmas, elviseli a fa mozgásait, sőt a KERALASTIC a nedvességtől is óvja a fát, ami konyhapult esetében fontos szempont.

5. Mire kell figyelni vakolt felület esetén?

A legfontosabb azt ellenőrizni, hogy a vakolt felület festett-e. A festékréteg ugyanis nem megfelelő aljzat. Ha festett a felület, előbb a festéket le kell csiszolni. A vakolatréteget is meg kell vizsgálni: megfelelően szilárd legyen, hibátlan, és mivel nagyméretű lapokról beszélünk, rendkívül fontos az is, hogy sík legyen. Ha a fal nem ilyen, PRIMER G alapozóval javítható, és NIVOPLAN kiegyenlítő habarccsal síkba hozható.


Kép forrása: Evafurniture

6. Szeretnék divatos nagyméretű lapburkolatot, bár a meglévő burkolat hibátlan, mit tehetek?

Ennek semmi akadálya nincs. Ha valóban szilárd és egyenletes a meglévő burkolat, fektethető rá új hidegburkolatot. Az első lépés mindenképp az ECO PRIM GRIP alapozás, ami biztos tapadást biztosít. Ezt követően már a lapburkolat méretétől függően alkalmazható az ULTRALITE S1 vagy S2 termékeket.

7. Mit kell tenni, ha az aljzat gipszkarton?

Az ULTRALITE ragasztók cementes alapúak. A gipszkarton ugyanakkor érzékeny a cementes ragasztókban lévő nedvességre. Ezért nagyon fontos, hogy a PRIMER G alapozó töményen kerüljön fel a felületre a ragasztás előtt, így a két felületet elválasztódik egymástól. A megfelelő alapozást követően már bátran alkalmazhatók az ULTRALITE ragasztók.

8. Mikor kell használni az ULTRALITE S2 QUICK ragasztóanyagot?

Ha szeretnénk a fugázást is még aznap elvégezni, mint a burkolást, akkor érdemes az ULTRALITE S2 QUICK-et választani, ami után hamar megkezdhető a következő munkafázis. De szükség lehet a gyorsragasztóra akkor is, ha hamar használatba szeretnénk venni a területet, vagy egyéb munkák miatt rövid idő alatt járhatóvá kell tennünk.

Ha segítségre lenne szüksége, akkor keresse ingyenes szaktanácsadásunkat, kérje segítségünket a tökéletes burkolatért.
www.mapei.hu
Mapei – már elsőre végleges építési megoldások

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...