8 kérdés, 8 válasz! Csak ezeket kell ismernie, ha divatos burkolatot szeretne!

Ha Ön is azon gondolkodik, hogy a manapság divatos, vékony, nagyméretű porcelánlapokkal burkoltatná valamelyik helyiségét, tudnia kell pár olyan dologról, ami elengedhetetlen a sikeres végeredmény érdekében, hogy tényleg csodaszép legyen a burkolat, méghozzá hosszú ideig.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Íme, a 8 legfontosabb kérdés és a válaszok.

1. Milyen ragasztó ajánlatos a vékony és nagyméretű lapok ragasztásához?

Mindenképpen az ULTRALITE S1 és S2 ragasztóanyagok. Ezek könnyített ragasztók, amelyek lehetővé teszik, hogy a nagy és érzékeny lapokat erőltetés nélkül lehessen beleágyazni a ragasztóágyba, akár vízszintes, akár függőleges felületen. Biztosak lehetünk benne, hogy a könnyített ragasztókkal szakszerűen dolgozva ezek a vékony, nagy lapok nem görbülnek el.

2. Mikor használjanak a szakemberek S1 és mikor S2 terméket?

Kültérben mindenféle méret esetén ajánlott az ULTRALITE S2 alkalmazása, beltérben padlón 90 cm-es oldalhossz felett szintén az ULTRALITE S2 javasolt, falon, ha nincs kent vízszigetelés, 120 cm-es oldalhosszig használható az ULTRALITE S1 ragasztóanyag is.


Kép forrása: Silverstoneszeged

 

3. Na de mit jelent az S1 és az S2 jelölés?

Egyszerűen kifejtve: az S1 azt jelenti, hogy alakváltozásra képes, az S2 pedig nagy alakváltozásra képes.

4. Mi a teendő, ha a fa konyhapultra szeretnék nagy vékony lapokat?

Fa konyhapult esetén a KERALASTIC ragasztóanyag ajánlott a vékony nagyméretű lapokhoz. Ez egy kétkomponensű ragasztó, ami megfelelően tapad a fához és a laphoz is, kellően rugalmas, elviseli a fa mozgásait, sőt a KERALASTIC a nedvességtől is óvja a fát, ami konyhapult esetében fontos szempont.

5. Mire kell figyelni vakolt felület esetén?

A legfontosabb azt ellenőrizni, hogy a vakolt felület festett-e. A festékréteg ugyanis nem megfelelő aljzat. Ha festett a felület, előbb a festéket le kell csiszolni. A vakolatréteget is meg kell vizsgálni: megfelelően szilárd legyen, hibátlan, és mivel nagyméretű lapokról beszélünk, rendkívül fontos az is, hogy sík legyen. Ha a fal nem ilyen, PRIMER G alapozóval javítható, és NIVOPLAN kiegyenlítő habarccsal síkba hozható.


Kép forrása: Evafurniture

6. Szeretnék divatos nagyméretű lapburkolatot, bár a meglévő burkolat hibátlan, mit tehetek?

Ennek semmi akadálya nincs. Ha valóban szilárd és egyenletes a meglévő burkolat, fektethető rá új hidegburkolatot. Az első lépés mindenképp az ECO PRIM GRIP alapozás, ami biztos tapadást biztosít. Ezt követően már a lapburkolat méretétől függően alkalmazható az ULTRALITE S1 vagy S2 termékeket.

7. Mit kell tenni, ha az aljzat gipszkarton?

Az ULTRALITE ragasztók cementes alapúak. A gipszkarton ugyanakkor érzékeny a cementes ragasztókban lévő nedvességre. Ezért nagyon fontos, hogy a PRIMER G alapozó töményen kerüljön fel a felületre a ragasztás előtt, így a két felületet elválasztódik egymástól. A megfelelő alapozást követően már bátran alkalmazhatók az ULTRALITE ragasztók.

8. Mikor kell használni az ULTRALITE S2 QUICK ragasztóanyagot?

Ha szeretnénk a fugázást is még aznap elvégezni, mint a burkolást, akkor érdemes az ULTRALITE S2 QUICK-et választani, ami után hamar megkezdhető a következő munkafázis. De szükség lehet a gyorsragasztóra akkor is, ha hamar használatba szeretnénk venni a területet, vagy egyéb munkák miatt rövid idő alatt járhatóvá kell tennünk.

Ha segítségre lenne szüksége, akkor keresse ingyenes szaktanácsadásunkat, kérje segítségünket a tökéletes burkolatért.
www.mapei.hu
Mapei – már elsőre végleges építési megoldások

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...