6+1 tipp, hogy kis konyhája szerethetőbb legyen

Mindannyian nagy konyhát szeretnénk. Már láttuk is álmainkban: szigettel a közepén, dupla ajtós nagy méretű hűtőszekrénnyel, két medencés plusz csepegtetős mosogatóval… viszont a valóság sajnos az, hogy többségünknek maradt egy kis helyiség, amit néha csak jóindulattal nevezhetünk konyhának.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy kellően átgondolt tervezéssel és a legfontosabb tippek figyelembevételével hogyan varázsolhatjuk kényelmesen használhatóvá ezeket a kis tereket.

Adunk 6+1 tippet, hogy szerethetőbbé tegyük konyháját!

1. Még a kisméretű a konyhába is ajánljuk a minimum egy medencés, csepegtetős mosogatót. Manapság már vásárolhatók magas kvarc tartalommal rendelkező mosogatók, így ezek felülete karcálló. Egy ilyen mosogató “bevonható” a munkafelületbe, hiszen a csepegtető részen bátran szeletelhet, kiváltva ezzel a vágódeszkát.

Ide kattintva, válogathat a MARMORIN mosogató kínálatából.

2. Fontos, hogy optimális legyen a csaptelep magassága és “benyúlása”, ezért fordítson kellő figyelmet a kiválasztására. Ha túl magasról folyik a víz, mosogatás közben könnyen kifröccsenhet a víz és ez bosszúságot és kárt is okozhat.

A MARMORIN választékban normál és kihúzható fejes mosogató csaptelepeket talál, melyek ideálisak az összes MARMORIN mosogatóhoz. A csaptelepek 5 színben érhetőek el!


3. A kis alapterületű konyhák ablakainál érdemes elhagyni a teljes ablakot eltakaró függönyt, ugyanis ezzel a megoldással optimálisan növelheti a teret. A világosabb a szoba optikailag nagyobbnak hat. Azonban használhat vitrage függönyöket, vagy akár római rolót.

4. Ha nincs a radiátor a konyhában, érdemes körbe beépíteni szekrényekkel az egész helyiséget, hiszen így pakolási és munkafelületet is nyerhet.

5. A hűtőszekrényt tegyük be a pult alá, építsük be alulra, akár egymás mellé kettőt. Így tárolás szempontjából ugyanannyi helyünk lesz, mint, egy nagy hűtő esetében, viszont a munkafelületnek több helyet hagyunk.


6. Legyen fontos szempont a szekrények magassága: sem a túl alacsony alsószekrények nem ideálisak, sem a túlságosan alacsonyra szerelt felső szekrények.

+ 1. Tervezze meg előre a konyhában elhelyezendő világításokat! Közvetlen a felső szekrény alá és a mosogató fölé mindenképpen érdemes fényforrást tenni, mert sötétben vagy félhomályban nem lehet rendesen mosogatni illetve előkészíteni a főzést.


A konyhában kevesebb időt töltünk főzéssel és sütéssel, mint mosogatással. Gondolta volna? Ez az oka annak, hogy számos tippet adtunk arra, hogyan alakíthatja kis alapterületű konyháját úgy, hogy mindennek legyen elég helye és ne a mosogató méretén kelljen spórolnia.

Válasszon mosogatót a MARMORIN kínálatából, kattintson ide!

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...