5+1 remek tipp: Hogyan legyen innovatív, modern, mégis otthonosan meleg és kényelmet árasztó?

Újév, új élet – tartja a mondás. Ilyenkor már bizsereg bennünk a megújulás iránti olthatatlan vágy… Noha így tél közepén még csak a tervezgetés szakaszában járunk, azt az egyet már biztosan tudjuk: modern belső tereket, de nem ám a hűvös rideget, hanem az otthonosan meleg, amolyan „bújós”, finom kényelmet sugárzó megoldásokat látnánk szívesen megújuló otthonunkban.

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Jó hírünk van: a 2018-as trendek éppen a melegség és a meghitt, kényelmes belső terekre fókuszálnak…

Sokan vagyunk így ezzel: szeretjük a modern tereket, de a túlságosan minimál lakásbelsőktől azért egy kicsit ódzkodunk, hiszen egy otthonnak mégiscsak a meleg, otthonos, hangulatos atmoszférát kellene nyújtania, és mindenekelőtt a kényelmünket szolgálnia.

Az új év pedig soha nem jobb alkalom a megújulásra. Arra, hogy megtartva szeretett régit, kicsit mégis megújulva csatlakozhassunk immár az újhoz is.  Ugyanez a logika vonatkozik otthonunk belsőépítészeti megoldásaira is. Most, 2018-ban pedig igazán kedvező alkalom kínálkozik ahhoz, hogy némi melegséggel frissítsük fel otthonunkat, lakóterünket.

Nézzük meg – az idei, 2018-as trendekkel együtt – azt a néhány, valóban fenomenális ötletet arra nézve, hogyan is tudunk egy modern, minimál térbe otthonosságot, melegséget vinni oly módon, hogy annak mai, kifejezetten modern stílusa azért mégis megmarad!

1. A természet anyagainak, mintázatainak reprodukálásával

Szerencsére a mai csempe gyártók is már remekül képesek reprodukálni a fa melegséget sugárzó dekorjait, mintázatait a tartós és innovatív technológiákkal gyártott hidegburkolatokon is! Így akár a fürdőszoba, akár a konyha vagy a nappali tere lehet ily módon kellemes, természetes megjelenésű. Nyitóképünkön is egy igazán meleg atmoszférát láthatunk, ahol az Argenta Alaska nevű burkolatcsalád adja meg az alaphangot – a kandalló, a virágmintás szövettel borított fotelek pedig már csak felteszik az i-re a pontot. A szép, naturalisztikus meleg árnyalatúra pácolt hajópadlót idéző padlólap egyébként kapható némileg modernebb, kreatív felülettel is, mint az itt látható modern, grafikusabb mintázatú felület.

Az ilyen izgalmas felületekhez egyszerű, letisztult, modern bútorokat, és semleges, vagy sötétebb színeket ajánlunk, hogy igazán érvényesülhessen a padló eredeti, különleges rajzolata.

A fa természetes melegsége megújítja, izgalmassá teheti életünket, és különösen a városban élők pörgős mindennapjaira van igen kedvező, megnyugtató hatással.

2. Meleg színekkel: lágy karamell és forró csokoládé minden mennyiségben!

2018 lesz az az év, amikor a barnák, és a bézs meleg, kellemes árnyalatai vissza fognak térni és újra behatolnak a belsőépítészeti színtérbe. Ezek a színek közel sem olyan harsányak, mint amiket néhányan manapság az otthonaikban alkalmaznak, ugyanakkor eltérnek a hűvösebb árnyalatoktól is, leginkább abban, hogy földhatású, kellemes, lágy és kényelmet sugárzó tereket teremthetünk meg általuk.

A barna és a bézs maga a nyugodt erő, máris a jóleső nyugalom érzését kelti, ami gyakran kapcsolódik a föld elemeihez. Ha új színeket szeretnénk látni az otthonunkban, akkor a meleg földszínek és a finom krém és csokoládé árnyalatai 2018-ban is kitűnő választásnak bizonyulnak!

3. Gazdag textúrákkal, kényelmes anyagok megjelenítésével

A trendszakértők és a tervezők már jól tudják: 2018 lesz az olyan nemes anyagok éve, mint a bőr és a bársony. Itt az idő tehát befektetni egy gyönyörű, bordó, terrakotta vagy akár fenyőzöld bársony kanapéba. Ami pedig a bőrt illeti, a kárpitok és a székek háttámlái itt is megjelenhetnek, ám ezek mellé sem mindegy ám, mi kerül a padlóra, vagyis, milyen környezetben mutat a leginkább a nemes, drága bútorunk. A márványmintás fényes padlólapokkal egészen biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen ezek a modern terekben épp olyan jól megállják a helyüket, és a klasszikus fehér-szürke márvány erezetes minta mellett meleg, terrakotta, és vöröses árnyalatban is kaphatóak.

Ha pedig a letisztult egyszerűség hívei volnánk, a nemes anyagok egyszerűbb szövetek, textilek formájában is megjelenhetnek, melyeket a matt, textilhatású csempék és padlóburkolatok kiválóan kiegészítenek.  Sőt, akár helyettesítenek is: ott, ahol a textil borításnak nem sok esélye lenne a vízzel szemben…

Ma pedig már egy modern fürdőszoba egy kellemes, kényelmes hálószoba hangulatában mutatkozik meg sok esetben – így a textilhatású falburkolatok, matt változatban tökéletesen képviselik ezt a trendet.

4. Újszerűséggel a rendszerezés terén: divat a kissé rendezetlen, „belakott” külső

Tudjuk, hogy rengeteg holmit kell tárolni a lakásban, különösen, ha többtagú a család, és sokszor olyan sok apróságnak kell helyet biztosítanunk, hogy olykor könnyedén elveszítjük egyiket-másikat, vagy megfeledkezünk róluk.  Természetesen a nem mindennap használt tárgyainkat elpakolhatjuk erre alkalmas tároló dobozokba, ám ezek terén is lehetünk kreatívak. Mit szólna például egy antik bőröndhöz, vagy – ha a modern térbe keres ötletes megoldást – akkor egy-két nagyobb aktatáskához – mint egyedi tároló?

Hanyagul elterülnek egymás tetején a padlón, miközben a bennünk lévő dolgok rendezettek és rendszerezettek – mégis olyan, kissé egzotikusan újszerű hatást kelt, mintha egy átutazó otthonában járnánk. Az antik parketta mintában lerakott padlólap a különböző színeivel pedig még fokozza is ezt a bájosan rendezetlen, mégis jól láthatóan rendbe szedett összhatást…

5. A falakat díszítő képek, egyedi hátterek is újra visszatérnek!

A falak festése falfestményekkel és egyéb képi dekorációkkal úgy tűnik, mintha már a múlté lenne modern korunkban. Ám a 2018-as trendekben itt is van telitalálat: a legforróbbak közé tartozik ugyanis az idei évben a színes, dekoratív falak, és faliképek alkalmazása. Ez a fajta tervezési elem pedig a lakástulajdonosok egyik legkedveltebb választása volt mindig is arra nézve, hogy hozzá stílust és egyedi ízlést vigyenek otthonaikba. Jobb tehát már mielőbb tisztítani és előkészíteni a falakat, a lehető leghamarabb. Készüljünk hát fel egy új, izgalmas háttérképre, melyet akár egy mutatós csempe vagy mozaik is helyettesíthet, de akár még egyedi keretet is adhat képeinknek – főleg ha erős a kontraszt a csempe finom mintája és a drámai keret között.

5+1. Növényekkel és egyéb szerves anyagokkal is feloldható a hűvös, modern térérzet

A fából készült bútorok, a mai technológiáknak köszönhetően már a fürdőszoba terébe is befészkelték magukat, ám a különböző fa, bőr, és melegebb tónusú fémes kiegészítők – mint például a sárgaréz – még a modernebb, geometrikus rajzolatú és formavilágú tárgyaknak is melegséget, kellemes hangulatot kölcsönöznek, ahogyan az újra divatba jött kisméretű, mintás csempefalak is.

A másik nagy trend a zöld árnyalatai, melyeket a legjobb természetes formában bevinni otthonunkba, így már most érdemes elkezdeni a különböző növények és virágok begyűjtését, táplálását, melyek kellemes, kültéri feelinget hoznak be a belső terekbe is. Ha még a nagyobb szobanövények átültetését és rendbetételét nem kezdtük is el, egy pompás csokor is csodákat tehet jó hangulatunk és a jóérzésű otthon megteremtésében.

Azt kívánjuk Önöknek mi is az Újévre, hogy legyen olyan kényelmes, melegséget árasztó az otthonuk, mint amilyet megálmodtak! Ha kérdésük van, szeretettel látjuk Önöket nálunk egy finom kávéra, és a további, akár közös ötletelésre – hiszen nálunk is számtalan hasznos praktikát, segítséget, látványtervezést – és nem utolsósorban kiváló terméket talál majd a modern, ugyanakkor melegséget árasztó, funkcionális és otthonos élettérhez.

www.vsfurdoszoba.huNemess Tímea – VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

“Várom egy kávéra”  +36 30 535 1672

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...