TAVASZRA VÁRVA TERVEZGETÜNK – A LÉPCSŐ ÉS A TERASZ BURKOLÁSA

Tavasszal nem csak a szép idő, hanem a kültéri munkálatok ideje is megérkezik. Így el tudunk kezdeni foglalkozni a kert és a külső területek szépítésével, építésével, legyen az lépcsőépítés vagy kültéri burkolás. A megfelelő anyagok megválasztásával nem csak attraktív, hanem időtálló végeredményt is kapunk. Nézzük mire érdemes figyelni, ha nekilátunk a lépcső és a terasz burkolásának.

Lépcsősorok

Bizony sokszor tapasztaljuk azt, hogy a lépcső nem mindig kap akkora figyelmet, mint amekkorát érdemelne. Pedig az épület összképéhez nagyban hozzájárul kialakítása, burkolata és még a korlát megválasztása is. Lépcső esetében a dizájn mellett nagyon komoly szerepet kell, hogy kapjon a praktikum is. Fontos, hogy a felület és a korlát egyaránt biztonságos, jól megtervezett legyen, hideg, fagyos időben, esőben is balesetmentesen tudjuk használni.

A korlát és a lépcső összhangja elengedhetetlen

 

Így tehát bármit álmodunk is meg, minden esetben kérjük ki szakember véleményét is. A lépcsőnél egyébként egészen sok részletre kell összpontosítanunk. A profilozott lépcsőlapok mellett záróprofilokra és függőleges homloklapokra is szükség van, ezeket egységesen érdemes kiválasztani. Ráadásul ne feledkezzünk meg a lábazati profilokról sem, amelyek nem csak dekoratívak, de abban is segítenek, hogy a fal ne sérüljön a takarítás során.

Profilozott lépcsőlapok

 

A kovácsoltvas korlát nagyon szép, elegáns megoldás, azonban van, aki nem szereti és az is előfordulhat, hogy az épület stílusához nem illeszkedik, Nekik jó hír, hogy számukra is van megoldás. Az alsó és felső lépcsőfok mellé kövekkel beburkolt oszlopokat is tehetünk. Az oszlop nem csak elegáns, de arra is van lehetőség, hogy a tetején elhelyezett feclapra kőkaspókat, virágokat tegyünk. A virággal pedig máris otthonosabbá válik a bejárt.

 

Terszhatárok kezelése

Ha olyan a teraszunk, hogy van kültéri és beltéri határa, kicsit része a kertnek és a nappalinak, akkor nincs egyszerű dolgunk. Télen hideg, nyáron meleg, így aztán a burkolás is elég nagy kihívássá válik. Fizikai szempontból érzékeny felület, mert a ház melege is hat rá és az esetenként szélsőséges időjárás sem kíméli.

Ügyeljen a részletekre – a megfelelő zárókövek teszik teljessé a teraszt

 

Az Otti Manufactura pontosan ezek figyelembevételével alakította ki a tökéletes teraszburkolatot. A térkövek-síkburkolatok mellé lábazati szegélyeket, oszlopokat és stílusban, felületben passzoló lépcsőket is készítenek. Ha szükséges, korlátokat is, és természetesen több mint 120 féle szín variálhatóságában.

Csodálatos teraszburkolatok az Otti Manufaktúra kínálatában

 

És egy kis dekoráció

Ha már elkészültünk a lépcsővel, a burkolással, sőt, még a hideg-meleg terek találkozását is megoldottuk, akkor már csak egyetlen dolgunk maradt: varázsoljunk egy kis otthonosságot a teraszra is. Mivel a terasz az a terület, ahol pihenünk, kikapcsolódunk, barátokkal töltünk időt, így nagyon fontos, hogy komfortos és szerethető legyen. Virágokkal, kültéri dekorációval pedig csodát tehetünk.

Az Otti kínálatában rengeteg variációt talál, de ha már van fadézsája, mázas vagy terrakotta edénye, az is nagyon szépen mutat az Otti kövek társaságában. Nem is kérdés, hogy a sok zöld növény és virág vidámságot hoz otthonunkba.

Virágokkal válik teljessé az összkép

 

Kövek és kaspók

2020. augusztus 12.

Akár te is kibérelheted ezt a gyönyörű rusztikus nyaralót a svéd szigeten!

Svédország gyönyörű hely – nem csak a városi élet szerelmeseinek. A svéd nagyvárosok tele vannak fantasztikus épületekkel – de hatalmas zöld parkokkal is, ráadásul...

2020. július 20.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszt – mégis szinte mindenki elköveti

A terasz fantasztikus ajándék lehet. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy saját teraszunkon vagy erkélyünkön élvezhetjük a friss levegőt és a napsütést, mindenképp használjuk ki a...

2020. május 22.

Régi városok, különleges atmoszféra, 3D-s csoda – így varázsold újjá a kertet!

Végre itt a jó idő. Korán kel és későn megy le a nap, felhőket alig látni, és a hőmérséklet is tökéletes ahhoz, hogy kiélvezzük kertünket, teraszunkat – és talán a mostani...