TAVASZRA VÁRVA TERVEZGETÜNK – A LÉPCSŐ ÉS A TERASZ BURKOLÁSA

Tavasszal nem csak a szép idő, hanem a kültéri munkálatok ideje is megérkezik. Így el tudunk kezdeni foglalkozni a kert és a külső területek szépítésével, építésével, legyen az lépcsőépítés vagy kültéri burkolás. A megfelelő anyagok megválasztásával nem csak attraktív, hanem időtálló végeredményt is kapunk. Nézzük mire érdemes figyelni, ha nekilátunk a lépcső és a terasz burkolásának.

A cikket szerkesztette: Otti Manufactura

A belsőépítészekből, művészekből és építőipari szakmunkásokból alakult cég egyedülálló betontechnológiával tervez, gyárt és kivitelez minőségi burkolatokat. Kül- és beltéri burkolataikon kívül többek között különböző mosdók, pultok, kőkeretek, konzolok, kandallóelemek, kerti kutak és különleges dekorációk gazdagítják a széles termékpalettát.

Beltéri burkolatok

Az Otti kövek alkalmazása egyediségük révén teljes szabadságot ad a megrendelőnek: a szériatermékeket a berendezéshez leginkább illő színben önti ki. Az Otti szakembereit a teljesen egyedi igények sem ejtik zavarba: igény esetén személyre szabott burkolatot terveznek, illetve gyártanak padlóra és falra egyaránt. A kopóréteg fél–egy centiméter vastagságú, anyagában színezett, így a burkolat sosem fog elkopni! Ráadásul színkód vagy sablon alapján bármilyen termékszín reprodukálható. Az Otti burkolatok padló- vagy falfűtésnél is alkalmazhatók.

Konyha

A rusztikus stílusok – a provence-i, a vintage, a country vagy az angolos – sohasem mennek ki a divatból. Az Otti burkolatok, öntött konyhapultok, konyhaszigetek, mosogatók exkluzív kategóriát képviselnek, ugyanakkor rendkívül tartós, esztétikus termékek. A felületeket minden esetben impregnáljuk, illetve felület kezeljük, hogy a konyhai szennyezőanyagok (zsír, olaj, kávé, vörösbor, kóla stb.) ne okozzanak foltosodást. Az ehhez szükséges segédanyagokról és alkalmazásukról érdeklődjenek az Otti Manufacturánál!

Fürdőszoba

Különleges lesz a fürdőszoba, ha egy vagy több falat Otti kenhető kőburkolattal látunk el. Túl ezen, egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkő pult exkluzív megjelenést biztosít. A helyiséget tovább gazdagíthatjuk Otti fajansztállal, amitől igazán harmonikus lesz az enteriőrünk.

Lámpák

A világításra is érdemes külön gondot fordítani! Különleges Pálos & Napos lámpákat is kínál az Otti Manufactura. Anyaghasználatukra a réz, üveg, kerámia és fajansz jellemző. A fajanszlámpák peremeit díszítő finom szalagminta színe és a motívumok is kézzel készülnek, a kerámiák szintén kézműves termékek. A foglalatokat többnyire ledtechnikára alakították ki. A rézlámpák gyártósorokon készülnek, mégsem nélkülözik a kézműves termékek eleganciáját, ahogy egyedi kialakításuk révén az üvegtermékek is különleges megjelenésűek.

Az Otti termékei a magas minőséget képviselik!

Kapcsolat
Otti Manufactura

Lépcsősorok

Bizony sokszor tapasztaljuk azt, hogy a lépcső nem mindig kap akkora figyelmet, mint amekkorát érdemelne. Pedig az épület összképéhez nagyban hozzájárul kialakítása, burkolata és még a korlát megválasztása is. Lépcső esetében a dizájn mellett nagyon komoly szerepet kell, hogy kapjon a praktikum is. Fontos, hogy a felület és a korlát egyaránt biztonságos, jól megtervezett legyen, hideg, fagyos időben, esőben is balesetmentesen tudjuk használni.

A korlát és a lépcső összhangja elengedhetetlen

 

Így tehát bármit álmodunk is meg, minden esetben kérjük ki szakember véleményét is. A lépcsőnél egyébként egészen sok részletre kell összpontosítanunk. A profilozott lépcsőlapok mellett záróprofilokra és függőleges homloklapokra is szükség van, ezeket egységesen érdemes kiválasztani. Ráadásul ne feledkezzünk meg a lábazati profilokról sem, amelyek nem csak dekoratívak, de abban is segítenek, hogy a fal ne sérüljön a takarítás során.

Profilozott lépcsőlapok

 

A kovácsoltvas korlát nagyon szép, elegáns megoldás, azonban van, aki nem szereti és az is előfordulhat, hogy az épület stílusához nem illeszkedik, Nekik jó hír, hogy számukra is van megoldás. Az alsó és felső lépcsőfok mellé kövekkel beburkolt oszlopokat is tehetünk. Az oszlop nem csak elegáns, de arra is van lehetőség, hogy a tetején elhelyezett feclapra kőkaspókat, virágokat tegyünk. A virággal pedig máris otthonosabbá válik a bejárt.

 

Terszhatárok kezelése

Ha olyan a teraszunk, hogy van kültéri és beltéri határa, kicsit része a kertnek és a nappalinak, akkor nincs egyszerű dolgunk. Télen hideg, nyáron meleg, így aztán a burkolás is elég nagy kihívássá válik. Fizikai szempontból érzékeny felület, mert a ház melege is hat rá és az esetenként szélsőséges időjárás sem kíméli.

Ügyeljen a részletekre – a megfelelő zárókövek teszik teljessé a teraszt

 

Az Otti Manufactura pontosan ezek figyelembevételével alakította ki a tökéletes teraszburkolatot. A térkövek-síkburkolatok mellé lábazati szegélyeket, oszlopokat és stílusban, felületben passzoló lépcsőket is készítenek. Ha szükséges, korlátokat is, és természetesen több mint 120 féle szín variálhatóságában.

Csodálatos teraszburkolatok az Otti Manufaktúra kínálatában

 

És egy kis dekoráció

Ha már elkészültünk a lépcsővel, a burkolással, sőt, még a hideg-meleg terek találkozását is megoldottuk, akkor már csak egyetlen dolgunk maradt: varázsoljunk egy kis otthonosságot a teraszra is. Mivel a terasz az a terület, ahol pihenünk, kikapcsolódunk, barátokkal töltünk időt, így nagyon fontos, hogy komfortos és szerethető legyen. Virágokkal, kültéri dekorációval pedig csodát tehetünk.

Az Otti kínálatában rengeteg variációt talál, de ha már van fadézsája, mázas vagy terrakotta edénye, az is nagyon szépen mutat az Otti kövek társaságában. Nem is kérdés, hogy a sok zöld növény és virág vidámságot hoz otthonunkba.

Virágokkal válik teljessé az összkép

 

Kövek és kaspók

2022. január 20.

30 ok, miért érdemes a 30. magyar szülinapját ünneplő Hörmannt választanod

Az 1935-ben alapított, elismert német cég most ünnepelte magyarországi fennállásának 30. évfordulóját. A töretlen sikernek számos oka van: nem lőhetünk mellé, ha a Hörmannt...

2022. január 20.

Így lesz mindig időtálló és stílusos a fürdőszobád!

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség otthonunkban. Gondoljunk csak bele: itt kezdjük reggeleinket, és itt zárjuk a napunkat. A fürdő a reggeli felfrissülés, megtisztulás és az...

2021. december 02.

Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély,...