Ragyogó, hófehér fürdőszobák – a monokróm trend jegyében

A monokróm lakberendezés még csak nemrégiben ütötte fel a fejét, azonban máris sokunk nagy kedvence lett. Egyszerű, ezért hibázni jóval kevésbé lehet, miközben a fehér szín köztudottan tágasabbnak láttatja a teret. Nézzük meg így tél idején a legelegánsabb hófehér fürdőszoba ötleteket.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: PORCELANOSA, Marmi China Oxo Line Blanco

A monokróm lakberendezés még csak nemrégiben ütötte fel a fejét, azonban máris sokunk nagy kedvence lett. Egyszerű, ezért hibázni jóval kevésbé lehet, miközben a fehér szín köztudottan tágasabbnak láttatja a teret. Nézzük meg így tél idején a legelegánsabb hófehér fürdőszoba ötleteket.

A monokróm lényege

A monokróm, egy színárnyalatból kikerülő outfitek és enteriőrök, nagy divatot teremtett. Egyszerűen letisztult, és éppen ennél fogva gyönyörű egy azonos tónusban berendezett tér, melyet néhány kontrasztos elem tör meg csupán.

Fotó: PORCELANOSA, Marmi China

Ha monokróm lakberendezési irányt szeretnénk követni, akkor egy, maximum két színt alkalmazzunk, ebből az egyik a fehér vagy a fekete legyen. Játszhatunk a formákkal, a textúrákkal, és az általunk meghatározott szín árnyalataival. Nem is gondolnánk, hogy milyen csodákat hozhatunk így létre.

Fotó: PORCELANOSA, Carralage

Monkróm a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba kicsi, akkor eleve a legjobb ötlet a fehér. Fehér csempét pedig szinte bárhol találunk, ám ezúttal felejtsük el a hagyományos fehér csempe ötletét, és gondolkodjunk mutatós mozaikfalakban, vagy izgalmas, önmagában mintás lapokban.

Fotó: PORCELANOSA,Seul

A sokoldalú fehér

Bármilyen furcsának is tűnik első hallásra, a fehér egy igen sokoldalú szín. Megannyi stílust hozhatunk létre belőle: gondoljunk csak a vidéki parasztházak fehér falaira és gerendáira, vagy egy modern laminált bútor hófehér lakkozott felületére.

Éppen ilyen sokoldalúak ma a piacon fellelhető fehér burkolólapok is. Ha fehér csempe ügyben indulunk el keresgélni, akkor jól tesszük, ha már előre van egy stílusbeli elképzelésünk, hogy inkább rusztikus, vidékies, romantikus, vintázs, netalán klasszikus, hagyományőrző – vagy éppenséggel nagyon is modern, minimál jelleget kapjon-e a fürdőszoba?

Fotó: PORCELANOSA, Marmol Carrara Blanco

A monokróm és a high-tech találkozásaHorgony

Elvihetjük akár egészen a high-tech irányba is elképzeléseinket.

Fotó: PORCELANOSA, Deco

Egy különleges formájú kád – akár szögletes, akár lekerekített, vagy szabadonálló – meghatározza a fürdőszoba jellegét, hangulatát.

Fotó: PORCELANOSA

Ehhez már csak a stílusban és árnyalatban hozzáillő mosdót és szekrénykét kell kiválasztanunk, és persze ne feledkezzünk meg a szép, stílusos kiegészítőkről sem.

Fotó: PORCELANOSA, Venis Mosaic

Nézhetünk szép, nagy rámával rendelkező tükröt, különlegesebb, elegánsabb lámpatesteket, és gyönyörű hófehér textíliákat, – mint például a pihe-puha fürdőszobai kilépők, elegáns zuhanyfüggönyök, vagy a szép, különleges tisztaságot sugárzó hófehér törölközők – melyek méltó pontként kerülnek majd fel az „i”-re.

Fotó: PORCELANOSA, Venis Duo

A fehér mellett pedig fűszerezhetünk egy csipetnyi arannyal vagy ezüsttel, de ha a kontraszthatások hívei vagyunk, akkor a fehér ellentétpárja, a fekete is kiváló választás, csak az arányokat itt is tartsuk be, ha a monokróm jelleg a cél.

Fotó: PORCELANOSA, Venis

Egy biztos: a fehér színnel nem fogunk mellé lőni. A terek nagyobbnak, tágasabbnak tűnnek majd, légiesebb lesz az összhatás, és remekül a saját stílusunkra, egyéniségünkre formálhatjuk.

Szerencsére a gyártó cégek elképesztően sokoldalú anyagválasztéka, magas minőségű kínálata nagyban hozzájárul ehhez. Akár az önmagukban mintás, akár a sima felületű csempe, akár a csillogó, ragyogó felületek, akár a mostanság divatos, közkedvelt metrócsempe is mind kiváló opciót, remek lehetőséget teremt a hófehér fürdőszoba enteriőr egyedi, csak ránk jellemző megvalósításához.

Fotó: PORCELANOSA, fehér metrócsempe

VS Fürdőszoba üzleteiben élőben is megtekintheti a csempéket és 3D látványtervet is kérhet leendő fürdőszobájához.

Fürdőszoba témakörben további hasznos információkat talál Blog oldalunkon, illetve szakértői anyagunk-ban.

Tekintse meg a spanyol Porcelanosa gyár 2018-as Katalógusát!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...