Lovász Viktória

Lovász Viktória

17 éve tervezek belső tereket, legyen szó családi házról, lakásról, vendéglátóipari egységekről, hotelekről, irodaházakról vagy egyéb közületről. Az utóbbi években – természetesen az építészek munkáját tiszteletben tartva – időnként adok dizájnt homlokzatoknak is.
Szeretem a kihívásokat, szeretem, ha egy tér nem egyszerű, vagy nem egyértelmű. Elvem, ha nem tudjuk elrejteni, hát emeljük ki! Szívesen használok különleges felületeket, melyekkel lát ványos fókuszpontokat hozok létre egyegy térben, szeretem, ha valami egyedi.
Szeretem, ha a tervezendő épület vagy helyiség nem egyetlen stílust képvisel, hanem több stílus összefonódása. Valamennyi stílusban otthonosan mozgok, és nem okoz problémát azok egymással való társítása sem.
Szeretem magát a tervezés folyamatát. Meg is merni a megrendelőt, összegezni az alapelkép
zeléseit, majd azokat megformálva rászabni az adott terekre, majd a megrendelő személyiségéhez,
életritmusához igazítani. Egy kicsit pszichológusnak is kell lenni ahhoz, hogy a lehető legjobban bele tudjam képzelni magam az életükbe, be kell hogy fogadjanak engem, hogy azonosulhassak az életritmusukkal, és valami olyat tudjak alkotni velük együtt, közösen, személyre szabottan, melynek végeredményére mindannyian büszkék vagyunk.