Élőben is megtekinthető csempeújdonságok III. rész

Különleges minták, izgalmas részletek a kő textúrájának kombinálásával. Ezek a cement hatású csempék és padlólapok, melyeket a legjobb élőben látni… ötletekért, inspirációkért pedig érdemes tovább olvasni, hiszen a felhasználási lehetőség itt is határtalan, akár a csillagos ég…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Még mindig a Porcelanosa gyár népszerű újdonságainál maradva – ezúttal a cementlap jellegű, egzotikus, kicsit talán etnikus trendekből merítünk, s ezt hozzuk haza a nagyvárosi modern otthonaink enteriőrjébe.

A finom, egybefüggő ornamentikus minták, kacskaringós motívumok számtalan féle variációban megjelennek az egyes darabokon. Hol egészen finom, hol pedig élénkebb színek, erőteljesebb kontrasztok jellemzik az egyes darabokat.

Aki a hűvösebb, visszafogottabb árnyalatokat és a finom rajzolatú ornamentikus motívumokat kedveli, annak a Porcelanosa Tribeca csempéje és padlólapja ideális választás akár a nappali, akár az étkező, vagy a konyha tereibe.

Arra azért érdemes ügyelni, hogy az ilyen részletgazdag mintákkal az egész falat vagy padlót beburkolni lehet, hogy már túlzás lenne…

Persze ez is mindig az adott helytől, méretektől és egyéni ízlésvilágtól függ – azonban remek ötleteket tudunk mutatni akkor is, ha úgy dönt, hogy csak egy–egy falsík, vagy padlósík kapjon intenzívebben a mintából, míg a többi, szomszédos területet egy egyszerűbb, homogén burkolólappal fedné inkább.

Ez lehet például egy szép, meleg árnyalatú fahatású padlólap…

… vagy egy egyszínű szürke, esetleg kőhatású lap a mintás sávval kombinálva – ha a hűvösebb, visszafogottabb árnyalatokat kedveli.

Kifejezetten jól mutat, amikor játszadozunk az egész lakás terein végigfutó mintákkal – melyek az egyik helyiségben a falakon jelennek meg egy szélesebb sávban, a másik térben pedig a padlót díszítik.

A fürdőszoba falain jól mutat a fehér szaniterek előtti falon, ilyenkor a gyönyörű, letisztult hófehér porcelán még inkább kiemeli a térből. A mosdópult kialakításánál viszont érdemes az egyszerűségre törekedni, nehogy túl sok legyen a látvány a gazdag mintákkal díszített falakhoz.

Meglepő, hogy akár egészen modern, minimál jellegű terekbe is milyen jól illik ez a finom motívumokkal teli rajzolt minta, melyhez az egyszerű, szögletes, minimál bútorok és kiegészítők is remekül passzolnak majd.

Ha pedig a mosdó környékét kicsit díszesebbre szántuk, akkor a zuhanyzó kiemelésének egy ilyen izgalmas változatát is választhatjuk.

A Porcalanosa Barcelona családja a finom szürke árnyalatok után a kicsivel kontrasztosabb, élénkebb világot képviseli. A földszínekkel, barnákkal remekül harmonizáló tengerkék színvilágot érdemes visszahozni a bútorokon vagy a kiegészítőkön, ezzel még inkább megteremtjük az összhangot és az egyensúlyt.

A Porcelanosa pedig azokra is gondolt, akik a sötétebb árnyalatokban találják meg a szépséget. Az Antique család karcos textúrájával és baljóslóan sötét kontrasztjaival valóban a régi korok antik világába repít bennünket.

Ám, hogy mennyire sokoldalúan felhasználható ez a csempecsalád is, ha nem láttuk volna, még mi sem tudnánk elképzelni… akár a legmodernebb tereket, lépcsőket is kiemelhetjük vele.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy mielőbb nézze meg élőben is ezeket a gyönyörű darabokat, melyek még akár az egyes családokon belül is egészen egyediek és páratlan szépséget, izgalmas vibrálást, vagy megnyugtató, finom harmóniát visznek otthonunk különösen kiemelt tereibe, részleteibe.

A VS Fürdőszobaszalon munkatársai személyes, egyedi ötleteket is javasolnak majd, sőt, ha elhozza az alaprajzot, akkor meg is tervezzük Önnek 3D-ben a fürdőszobát, hogy láthassa azt is, még mielőtt elkészülne – így ugyanis biztos lesz majd a jó választás, a sikeres végeredmény.

2020. szeptember 15.

Két helyiség, amit ősszel különösen megéri felújítanod!

Bár az időjárás még nem ezt mutatja, beköszöntött az ősz. Sokan nem szeretik az évszakot, pedig tökéletes alkalmat nyújt, hogy kicsit befelé forduljunk, törődjünk szeretteinkkel és...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...

2020. június 21.

Így emeld új szintre fürdődet!

Üvegfelületek a fürdőben?  Megosztó téma. Az elegáns anyag kifinomult hatást kelt, és még a teret is növeli optikailag, ugyanakkor az a kép él sokunk fejében, hogy nehezen...