CONSTRUMA - OTTHONDesign
2019 kiállítás

CONSTRUMA - OTTHONDesign 2019 kiállítás - időpontok
  • 2019. április 3-7.
  • Szakmai napok:
    2019. április 3-5., 9.00-18.00
  • Nagyközönség napok:
    2019. április 6., 9.00-18.00
    2019. április 7., 9.00-17.00
CONSTRUMA - OTTHONDesign 2019 kiállítás - időpontok
CONSTRUMA - OTTHONDesign 2019 kiállítás - időpontok

Az OTTHONNEKED egy olyan otthonteremtési platform, amelyet azért hoztunk létre, hogy minden információt és tudást egy helyen gyűjtsünk össze, amely szükséges ahhoz, hogy lakásunkat, otthonunk olyan lehessen, mint amilyennek megálmodtuk. Ezúttal élőben is várjuk szeretettel a Construma – Otthon Design kiállításon, ahol életre keltjük a FORMÁK világát.

A CONSTRUMA kiállításon való megjelenésünkkel az együttműködés fontosságát és értékét szeretnénk kihangsúlyozni. Lovász Viktória belsőépítész, az OTTHONNEKED vezető tervezője a méhsejt alakzat mentén álmodta meg a kiállítás koncepcióját is, hiszen partnereinkkel és az építész szakmával együttműködve sejtszerű kapcsolódást valósítunk meg egymás között. A sejteket partnereink, míg a kötődést, a kapcsolódást mi teremtjük meg platformunk révén. Nem csak a termékek és szolgáltatások összességével, hanem azok szerves kapcsolódásával mutatjuk meg magunkat. A méhsejt forma mellett pedig segítségül hívtuk a lakberendezésben fontos szerepet betöltő mintákat, alakzatokat. Így az OTTHONNEKED platform standján a kerek formától az ívelt vonalakon át jutunk el az egyenesig.

Közben pedig megismerhetjük a lakberendezés forradalmi újításait és arról is kapunk egy képet, hogy az egyes meghatározó korstílusok hogyan jelennek meg a mai építészetben és hogyan szivárognak be otthonunkba. Bízunk abban, hogy az OTTHONNEKED standdal, a kiállításhoz kapcsolódó kiadvánnyal és tematikus otthonteremtő weboldalunkkal segítünk Önnek abban, hogy lakása, háza valódi otthonná válhasson.

Jöjjön el a kiállításra, keressen minket a G pavilon 303B standján és a kiállításra elkészülő kiadványt is ajándékba adjuk Önnek. Várjuk szeretettel!

FORMÁK A LAKBERENDEZÉSBEN

Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
A hatszögletű forma életünk minden részében jelen van – a természetben éppúgy megtalálható, mint a mérnöki tervezésben. Meglehetősen gyakori a méhsejt mintázat a különféle padlóburkolatoknál, hiszen remekül képes a sík lefedésére, és nem mellesleg elegáns, mégis játékos hatást érhetünk el, ha a megszokott négyszögletű padlóelemek helyett hatszögletű burkolatot választ.Bővebben itt olvashat róla.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Szögletes külső
A szögletes külső sokak számára talán jellegtelennek, unalmasnak tűnhet első blikkre – tévesen. Ha szögletes külsejű bútorokban gondolkozunk, válasszunk hangsúlyos darabokat, amelyeken valóban megakad a szem – a különleges designszékek mellett ilyenek lehetnek az egyedi formájú lámpák, a vázák és kaspók, de egy határozott élekkel bíró fürdőkád is könnyen a helyiség fókuszpontjává válhat.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Kerek formák – kerek egész
A kör az egyik legősibb és legvonzóbb szimbólum. Számos különleges jelentéssel bír, és életünk minden területén jelen van. Bármilyen stílusú térben is élünk, a kör kisebb-nagyobb mértékben biztosan megtalálható körülöttünk – és amennyiben tudatosan törekszünk egyensúlyozott használatára, még barátságosabbá tehetjük otthonunkat.Bővebben itt olvashat róla.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Finoman ívelve
Az ívelt formák felerősítik az agyi aktivitásunkat, látványuk így hozzájárulhat a kreativitás fejlesztéséhez – megfontolandó tehát egy-egy hajlított formájú tárgy elhelyezése a dolgozószobánkban.Ha barátságos, hívogató menedéket szeretnénk kialakítani otthonunkban, ahol biztonságosan érezzük magunkat, az ívelt formák használatát mindenképp fontoljuk meg.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Határozott egyenesek
Határozott egyenesekre szükség van – vezetik a szemet, és nem hagyják, hogy elvesszünk a káoszban. Rengetegféleképpen megjelenhetnek a térben: az épület strukturális jellemzői mellett feltűnhetnek a hajópadló léceinél, a fali csempe geometriájában vagy az ülőgarnitúra hűvös eleganciájában.Bővebben itt olvashat róla.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Látványosan vonzó formák
Az ívelt és szögletes formák kombinálásával izgalmat és dinamikát viszünk az enteriőrbe – az egyenesek a vonzó részletekre irányítják szemünket, a kecses domborulatok megbabonáznak, a szögletesek pedig segítenek megtartani a rendet.Bővebben itt olvashat róla.
Méhsejt – a hatszögletű tökéletesség
Csupa geometria
A hipszterek kedvenc háromszögei, a hexagonok, rombuszok, vonalak, félkörök vagy akár az egyszerű négyzetek – a geometriai mintázatok megfelelő használata harmonikussá és arányossá teszi az enteriőrt.

PARTNEREINK

Arezzo Design Kft.
A szaniter áruk nagykereskedelmével foglalkozó Arezzo Design Kft.-t 2015 márciusában alapítottuk azzal a céllal, hogy jó minőségű kiváló ár/értékarányú, kizárólag saját márkás szaniter termékeket forgalmazzon. A Társaság jelmondata: Fürdőszoba kompromisszumok nélkül.Letisztult, minimalista formavilág, elegancia, innovatív megoldások és prémium minőség. Ez a mi filozófiánk, ez az, ami a kezdetektől fogva jellemzi, és egyedivé teszi cégünket a hazai piacon.
Butopêa
Ha korábban szomorúan nézegetted a design bútorokat, és azt gondoltad, hogy a te lakásod sohasem lesz ilyen, akkor a Butopêát neked találták ki! Mi elérhető áron biztosítjuk számodra ezeket a darabokat, melyekkel gyönyörű belső teret hozhatsz létre! 2019-ben a Butopêa a nőies, finoman ívelt formákra helyezi a hangsúlyt: ezek a selymes, puha-,és a fémes anyagokat ötvöző darabok tökéletesen reprezentálják a 21. század azon törekvését, mely a klasszikus stílusok megreformálásával valami újat kíván a világra hozni.
Elko EP Hungary Kft.
Az ELKO EP immár 26 éve az Ön villamossági partnere. Termékeink közt a kezdetektől meg található a lakossági vagy ipari felhasználásra szánt eszközök széles sora. Az utóbbi években jelentős ütemű fejlődés jellemezte az intelligens vezérlés területét, amelyen vállalatunk 2007-óta folyamatosan fejleszti iNELS épületautomatizálási rendszerét. Házát, lakását vagy bármely típusú ingatlanát – köszönhetően a vezeték nélküli megoldásnak – egyetlen eszközről, okostelefonjáról vagy táblagépéről vezérelheti
Hergroup
A Hergroup kínálatában megtalálható, új generációs árnyékolórendszerek minden időjárásban védelmet nyújtanak önnek. Az egyedi és jövőbe mutató megoldásokhoz a VARISOL és RENSON prémium minőségű megoldásai közül választhat akár kerti vagy teraszárnyékolásra, akár egy téli kert árnyékolására van szüksége.
Kávé & Hűtő Profi Kft.
A 100%-ig hazai tulajdonban lévő Kávé & Hűtő Profi Kft. azon minőségtudatos vásárlókat célozza meg márkáival, akik nem engednek a kompromisszumoknak a vásárlás során. A több mint tíz éve alakult cég a területükön specialistáknak számító Jura, Dyson, Liebherr és Cremesso randek kizárólagos hazai forgalmazását látja el. Termékeik a kiemelkedő minőség, egyediség és az innováció találkozásai.
Nordinova Energy Kft.
A Nordinova Energy Kft innovatív elektromos fűtési technológiák és napelemrendszerek importjával és nagykereskedelmével foglalkozik. Üzletünkben első sorban nagykereskedelmi és projekt szintű B2B értékesítés zajlik, de vállaljuk magánszemélyek esetén kivitelezéssel egybekötött projektek lebonyolítását is. Célcsoportunk olyan kereskedelmi cégek, valamint elektronikai kivitelezők, belsőépítészek, akik szeretnének modern, megbízható termékeket kínálni megrendelőik részére. Beszállítóink kiválasztásánál legfőbb szempontok a magas színvonalú műszaki tartalom mellett a gyártók által vállalt garanciák és azok érvényesíthetősége, valamint a pénzügyi stabilitás.
SpaTrend
A SpaTrend a tökéletes spa élmény otthoni megteremtésében élen járó HotSpring és Caldera Spas elegáns és kifinomult vonalvezetésű masszázsmedencéit kínálja széles választékban. A legmodernebb technológiai újításokkal felszerelt medencék a kényelmi szempontok mellett valóra váltják az egészségmegőrzésre, relaxálásra és kényeztető luxusra vágyók kívánságait is. A kiváló minőségben, precíz és megbízható működéssel készülő masszázsmedencék a család minden tagja számára különleges élményt tartogatnak.
VS Fürdőszoba Kft.
A Palatinus csoport fürdőszobaszalonjaiban mindent megtalál, amire szüksége lehet, ha új fürdőszobáról álmodik. Több mint 200 neves gyártó legmagasabb színvonalú terméke található a kínálatban, melyek között alacsonyabb árfekvésű, illetve magasabb árkategóriát képviselő termékek is megtalálhatók. Nálunk nem csak a fürdő szobáját rendezheti be, hanem otthona minden helyiségére kínálunk fali és padló burkolatokat, lakberendezési ötleteket.Látogasson el a Palatinus Fürdőszoba, az Óceán Fürdőszoba, vagy a VS Fürdőszoba üzleteinek valamelyikébe, ahol szakmai tanácsadással, korszerű, 3D látványtervezéssel, kiosztási terv készítéssel, és rendkívül széles kínálattal várjuk Önt.
Budatech Kft.
A Mitsubishi Electric által forgalmazott levegős hőszivattyús rendszerek hosszú távú megbízható üzemelését, a precíz gyártási eljárással készített minőségi japán gépek mellett, a Budatech Kft. közel 30 éves szakmai tapasztalata és szakértelme garantálja. rendszereket. A Mitsubishi Electric által forgalmazott prémium kategóriás készülékek, napjainkban ideális megoldást nyújtanak otthonunk fűtésére és hűtésére.
DigiFol
A digitális – más néven intelligens vagy okos –fólia egy üveg felültre rögzíthető réteg, amellyel egy teljesen új funkciót adhat a felületeknek. Egyszerre varázsolhat agánszférát üveggel elválasztott terekből és érintőképernyőként használható, vetíthető felületet. A DigiFol segítségével új dimenziót nyithat a jövő felé, elegáns, professzionális irodától a reklámpiacon át a virtuális kiállításokig bármit megálmodhat, mi megvalósítjuk Önnek.
Forest Hungary Kft.
A Forest név mögött Közép-Európa egyik legjobban felkészült bútoripari logisztikai bázisa garantálja a zökkenőmentes kiszolgálást. Szakmailag kiválóan felkészült termékfejlesztő csapatunk megállás nélkül keresi azokat az újdonságokat, amelyek még több praktikumot, még gyorsabb, egyszerűbb munkavégzést és a legmodernebb formaterveket nyújtják a bútorgyártóknak és a felhasználóknak egyaránt. Fontos célunk az egyedi igények széles körű kielégítése, olyan minőségi termékek felkutatása, amelyekkel hozzájárulhatunk vásárlóink egyéni elképzeléseinek megvalósításához.
Hörmann Hungária Kft.
A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.
Kludi Szerelvények Kft.
A KLUDI egy nemzetközi keretek között működő cég, mely fürdőszobai és konyhai csaptelepeket, zuhanytermékeket, fürdőszobai kiegészítőket és teljes körű fürdőszoba koncepciókat fejleszt és gyárt. A céget a vesztfáliai Mendenben alapítottak 1926-ban, ahol ma is megtalálható a cégközpont. Termékeink három európai üzemben készülnek: Menden / Németország, Hornstein / Ausztria, Diósd / Magyarország, ezeken kívül az Egyesült Arab Emirátusokban található egy független gyártóüzem. Értéknövelő innovációkkal és tökéletes termékekkel szeretnénk vásárlóink igényeit teljesíteni, és elvárásaikat felülmúlni.
Novum 4 Konyhastúdió
Stúdiónk fő tevékenysége minőségi német konyhabútor értékesítése. Célunk, hogy ezt a kiváló terméket kínálva – lehetőleg kompromisszummentesen és a legújabb trendeknek megfelelően megtervezzük és a gyártást követően otthonában tökéletesen összeszereljük álmai konyháját.
Térelválasztó (Enterieur Construct & Design Kft.)
A térelválasztó felhasználási köre végtelen: akár új épületbe, akár felújítás alkalmával is dönthetünk emellett. Alapdarabjaink katalógusból is kiválaszthatók, de tudjuk, hogy az egyedi igények, elképzelések, a már meglévő dizájnelemek és a tér funkciója egyaránt fontos a végleges megoldás kiválasztásánál. Térelválasztóink fából, fémből és műanyagból lapból készülnek, kérésre egyedi mintákat is megvalósítunk. Irodákban, lakásokban, éttermekben és szállodákban egyaránt népszerű dekorációs elem.
MÉTA Hungary Kft.
A cég 1997 óta van jelen a Magyar piacon. Napjainkra az ország egyik meghatározó akrilkád,- és zuhanykabin forgalmazó, valamint hidromasszázskád és masszázsmedence gyártó vállalatává fejlődött.A termékpaletta az alábbi márkákból tevődik össze: A cég központja Kecskeméten van, ahonnan túrajáratokkal terítik termékeiket az ország egész területén. A termékek Budapesten található 530 m2-es bemutatóteremben megtekinthetők.
Barabás Téglakő Kft.
A vállalkozás 1994-ben magánvállalkozásként jött létre.Kezdetben a transzportbeton-gyártás területén.1996-ban alakult meg a Veszprém Beton Kft. Jelentős beruházással új üzletágat építettünk fel. Így indult meg 1997-ben térburkoló betonkő és üreges elem gyártásunk. 2000-ben számítógép-vezérlésű, félautomata betonelem-gyártó rendszert vásároltunk. 2008 - 2009-ben a cég egy új termékcsoportot indító új magyar termék, a Téglakő® térburkoló és falazó elem létrehozásán dolgozott. A Társaság neve megváltozott. Mostantól Barabás Téglakő Kft. A Barabás Téglakő Kft. 2013-ban a térkövek gyártási eljárásában formabontó, innovatív megoldást fejlesztett, amely jelenleg szabadalmi eljárás alatt áll Magyarországon kívül a világ további 150 országában. A Barabás Gránitkő 2014. április 2-tól került bevezetésre a piacra.Ma a Barabás Téglakő Kft. Magyarország egyik legnagyobb kapacitással rendelkező térkő gyártó vállalkozása.
Eglo Lux Kft.
Az 1969-ben alapított kis osztrák cég ma már világcéggé alakult és idén ünnepli 50. születésnapját. A fejlődés 50 év után is töretlen, lépést tartunk a kor trendjével és figyelembe vesszük a jövő generációjának kihívásait. Büszkén mondhatjuk el, hogy minden 2. másodpercben valahol a világon eladnak egy új EGLO lámpát.
Gemma B&D Kft - Faber/Franke
A Gemma B&D vállalatot 1993. január 22-én alapították Zágrábban. Háztartási gépek és eszközök forgalmazására és értékesítésére összpontosítunk, már a kezdetek óta, amelyekre mára szakosodtunk is. Magyarországon a cégünk 2017-ben alapította meg leányvállalatát, amely háztartási és profeszszionális konyhafelszerelések nagykereskedelmére, műszaki és szerviz szolgáltatásokra koncentrál. Jelenleg két márka, az olasz Faber és a svájci Franke termékek hivatalos magyarországi forgalmazói jogával és kötelezettségével rendelkezünk.
IBD Magyarország Kft.
Az otthonteremtés, a lakás belső tereinek kialakítása során az egyik legnehezebb feladat a különféle anyagok, formák, minták összehangolása. Ezt jelentősen megkönnyítheti, ha a burkolatok, a jól látszó, nagy méretű felületek, mosdók, kádak beszerzése – funkciótól és helyiségtől függetlenül – egy helyen történik. Az IBD Magyarország Kft. komplex kínálatot nyújt, így teljességében láthatjuk és tervezhetjük otthonunkat.
Marie Creation
A Marie Creation azért jött létre, hogy megmutassuk a textilekben rejlő végtelen lehetőséget. Nem is gondolnánk, hogy egy jó textilválasztás milyen hatással van a belső terek kialakítására. Hisszük, hogy az igazán harmonikus megjelenéshez fontos, hogy a textilek összhangban legyenek a falfelületekkel, a tapéta harmonizáljon a függöny anyagával. Bemutatótermünkben, amelyet 2016 elején vintage stílusban alakítottunk ki a klasszikus és modern textilek, tapéták egyaránt helyet kapnak.
Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.
A felhasznált és beépített anyagok minősége meghatározzák otthonunk időtállóságát, éppen ezért kiválasztásukkor a kellő körültekintés elengedhetetlen. A Saint-Gobain célja, hogy olyan belsőépítészeti rendszereket biztosítson vásárlói számára, amely hosszútávon megfelel korunk kihívásainak és elvárásainak. A Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. egyesíti a Saint-Gobain csoport magyarországi építőanyag márkáit, úgy mint Isover, Rigips és Weber.
PPG Trilak Kft.
A Trilak kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves hagyományára támaszkodva vezető pozíciót tölt be a magyar festékpiacon. Lakossági felhasználóknak és szakembereknek egyaránt kínálunk termékeket, folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően a különböző fogyasztói igényeket is a legmodernebb termékekkel szolgáljuk ki, így járulunk hozzá a lehető legszebb, legtartósabb és legszínesebb környezet megteremtéséhez.

A TERVEZŐ BEMUTATKOZÁSA

Lovász Viktória

A belsőépítészet sokkal több mint térrendezés… játék és izgalmas feladat.

2004 óta foglalkozom tervezéssel. Eleinte alkalmazottként, 2010 óta mint vállalkozó tervezem, szépítem, építem a különböző belső tereket. Munkám során volt szerencsém tervezni éttermeket, kávézót, teaházat, családi házakat, hotelt, irodaházakat, grafikai felületeket…stb Úgy gondolom, a belsőépítészet sokkal több, mint térrendezés… játék és izgalmas feladat. Feladat, megalkotni Önnel együtt azt, ami a legjobban illik az adott enteriőrbe, segítséget nyújtani abban, hogy olyan hely legyen otthona, üzlete, étterme, irodája, ahol szívesen tartózkodik, amire büszke. Mindez nem csak a forma, a színek, a drapériák, hanem a beáramló fény, a felületek és a képzelet játéka. Az OTTHONNEKED vezető tervezőjeként már sokadik alkalommal álmodunk, és hozunk létre közösen nagyszerű dolgokat. Az idei évben a Formák világába kalauzoljuk el a látogatókat. A CONSTRUMA kiállításon való megjelenésünkkel az együttműködés fontosságát és értékét szeretnénk kihangsúlyozni. A méhsejt volt a kiindulópontomban, hiszen partnereinkkel és az építész szakmával együttműködve sejtszerű kapcsolódást valósítunk meg egymás között. A méhsejt forma mellett megjelennek a mintákat, alakzatokat, a kerek formától az ívelt vonalakon át jutunk el az egyenesig. Közös célunk az, hogy az OTTHONNEKED standdal segítsünk Önnek, hogy lakása, háza valódi otthonná válhasson. Látogasson el standunkra.
Lovász Viktória