Az otthoni SPA élmény titka

Akár már egy néhány órás SPA élmény is elegendő lehet hetente mindennapos gondjaink enyhítésére. És ha ehhez nem kell más,m mint egy mesés fürdőszoba, egy szép wellness élményt nyújtó tágas kád, illatos fürdőolajak és némi szabadidő – akkor hát ne sajnáljuk magunktól…egyiket se!

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Dizájn és elegancia – Marmorin

A stressz és a szorongás tüneteit leginkább az ellazulással enyhíthetjük, ehhez persze fontos, hogy ki tudjunk kapcsolni a napi teendőink és az online világ folyamatos készenléti nyomása alól. Hogyan is végezzük otthonunkban a nyugtató, gyógyító SPA fürdőzést?

Szabadságoljuk egy kis időre a kütyüket!

Az elektromos kütyük, mobiltelefonok, laptopjaink, okos óránk, és táblagépeink jobb, ha legalább erre a kis időre – legalább fél órára – kikapcsolva maradnak, azonban ez mindenképpen fontos, hogy ki tudjunk kapcsolni a folyamatos készenléti nyomás érzése alól, különösen, ha valóban szorongunk…
 

Élvezzük ki az adott pillanat varázsát!

Ha szorongunk valami miatt, ez tulajdonképpen olyan, mint hogy valami olyasmi miatt aggódunk, ami még meg sem történt. A depressziós tünetek pedig a múltunk azon újra átélt negatív aspektusai, amiken változtatni már úgysem tudunk. Érdemes legalább lazító, relaxáló fürdő ideje alatt csak a szépre, és csak a most-ra, a jelenre fókuszálnunk, ezzel kicsit rendbe szedhetjük a hangulatunkat. Figyeljünk a légzésünkre, élvezzük a finom illatok, a lágy zene, a kellemes aromák páratlan varázsát. Ehhez persze legyünk tudatában annak, hogy számunkra mi az, ami a leginkább használ, a leginkább jól esik.
 

Rövid, egyszerű, ám rendszeres otthoni szertartások

Számos kutatás tanulmányozta már a SPA kezelések stresszel szembeni hatékonyságát. Ehhez pedig nem is kell feltétlenül elmennünk méregdrága fürdőkbe, vagy wellness szállodákba, hiszen számos technikát otthonunkban is megvalósíthatunk. Első és alapvető hogy legyen egy kényelmes, ergonomikus kádunk, mely lehetőleg nem csupán kényelmünket, hanem esztétikai érzékeinket is maximálisan szolgálja ki. A Marmorin gyönyörű, öntöttmárvány kád különlegességei között érdemes szétnéznünk, hiszen a számtalan forma, típus, méret és dizájn közül biztosan megtaláljuk azt, amelyik elvarázsol majd bennünket. A vízsugármasszázs, az iszappakolás, a gyógynövények ereje, vagy a hidroterápia pedig mind olyan, neves SPA szalonokból ismert kezelések, melyek otthonunkban is könnyedén reprodukálhatók, lényegesen kevesebb költséggel, és a stressz enyhítése mellett még a krónikus betegségeink tüneteit is enyhítik. Lehetőségeink tárháza pedig végtelen: használhatunk masszázst, illóolajokat, gyertyákat, fürdősókat, és még számos kiváló, a valódi luxus érzését megteremtő cikket, hogy még meghittebb, még hatékonyabb lehessen a gyógyító ellazulás.
 

A sajátos luxus élményt érdemes tehát becsempésznünk otthonunkba

Igen, még akkor is, ha nem elég tágas egy óriási, gyönyörű térben álló kád beépítéséhez a fürdőszoba! Elvégre ki mondta, hogy a fürdőkádnak csak és kizárólag a fürdőszobában lehetne helye – hiszen ma már számos alkalommal láthatunk összevont tereket, ahol az intim zónát egy tágasabb szobában helyezik el.

Ilyenkor az ágy és egy kényelmes relax fotel mellett, kicsivel távolabb, esetenként üvegfallal elszeparálva – de helyet kap egy gyönyörű térben álló kád is, álló csapteleppel, olykor led világítással, vagy egész egyszerűen csak egy szép, hangulatos dizájnelemként hozva bennünket hangulatba a meghitt fürdőzéshez.

 

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...