A kis konyha kényelmének titka

A jól megtervezett konyhabútor mit sem ér, ha a benne elrendezett, beépített tárgyak elrendezése nem funkcionális, nem illeszkedik életstílusunkhoz.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Ma már alapvető elvárás egy napi használati eszköztől a szép design, a praktikum, és hozzá az igény szerinti variálhatóság megléte. Ha szemügyre vesszük a Marmorin konyha kollekciójának termékeit, éppen ezt tapasztaljuk: a gyönyörű, díjnyertes dizájn mellett még valami szembe ötlik…

Ez pedig nem más, mint az a magas fokú ergonómiai tervezettség, és hozzá azok az egyedi igényeinkhez illeszkedő lehetőségek, melyek minden ideális konyha alapfeltételei!

Intelligens megoldások, még több, még magasabb szintű funkcionalitás jellemzi már a legújabb, 2017-es Marmorin Konyha kollekciót. Mit érdemes tudnunk minderről? Egyáltalán: milyen a jó mosogató-ergonómia? – kérdeztük Varga Erikát, az Innovatív Beltér Design ügyvezetőjét, a lengyel Marmorin gyár hazai képviselőjét…

A Marmorin a konyhában minden fázisnál szerepet kap: ugyanis egy jó mosogatótól ma már elvárt, hogy épp úgy férünk el benne, ahogyan azt személyes életvitelünk igényei megkívánják… vagy hogy anyaga antibakteriális… Ugyanis egy jó mosogató már az ételek előkészítésénél vagy egy egyszerű gyümölcsmosásnál is fontos szerepet kap.

Vitathatatlan főszerepét azonban az étkezés befejeztével, a mosogatás során tölti be – még akkor is, ha rendelkezünk mosogatógéppel.

Hiszen bizonyára mindenkinek van legalább egy olyan kényes kerámiaedénye, vagy féltett, festett mázas bögréje, kényes, kedvenc kése, féltett kristályüveg terméke – amit mosogatógépben köztudottan nem szabad elmosni. Ahogyan egy kisebb, gyors reggeli vagy kávézás után sem éppen gazdaságos egyből a nagy vízfogyasztású gépet elindítani. Vagyis, egy jó mosogató minden háztartásban alapvető szükséglet. Ezt jól tudja minden háziasszony, és minden építkező, lakásfelújító.

Ám azt, hogy hányféle forma, egyedi kialakítás, kisebb vagy nagyobb méret, mélyebb vagy éppen sekélyebb kialakítás létezhet egy mosogatónál, illetve milyen egy jól kialakított, ergonomikus mosogató, és kihez mi illik – ezt már csak a nagyok tudják – ahogyan azt is, hogyan készítsenek olyan, többféle igényhez és családmodellhez illő mosogató kollekciót, melyek valamennyiünk életstílusához, méreteihez és elvárásaihoz pontosan hozzáilleszthető.

A Marmorin közel 30 év tapasztalatával és komoly tervezőcsapatával szinte minden igényhez és stílushoz alkotott egy, de inkább több, praktikumban, látványban és ergonómiát illetően is hibátlan terméket, melyeket akár konyhánk stílusa, akár személyes életvitelünk, akár egyedi terveink, elképzelt színvilágunk alapján is kiválaszthatunk a gyártó sokszínű kínálatából.

Számos család, rengeteg kollekció, egyedibbnél egyedibb dizájn megoldások jellemzik a Marmorin mosogató termékeket. Hogyan tudnád mindezeken összefoglalni, illetve keretbe helyezni röviden az olvasóknak?

A Marmorin konyha kollekciónál azonnal szembeötlő ergonómiai tervezettség ráadásul többféle igényt, ízlést elégit ki, hiszen számtalan egyedi családból és modellből válogathatunk itt is.

Nézzük elsőként a színeket:

Hiszen nálunk egész pontosan 12 színárnyalatban készülnek el a különböző formákat felölelő családok, melyből 6 alapszín, és 6 exkluzív szín közül választhat a kedves megrendelő.

Alapszínnek számít, például a minimál konyhákban rendkívül keresett hófehér vagy fekete, de a homokszín, a sötétbarna, vagy a szép, betonhatású szürke árnyalata is.

Milyen különleges árnyalatokat találhatunk az exkluzív színválasztékotokban?

Mindenekelőtt fontosnak tartanám megemlíteni, hogy az exkluzív színeink is felár nélkül rendelhetők! Aki ezek mellett teszi le a voksát, az választhat gyönyörű étcsokoládé, ekrü, alabástrom fehér, mogyoró, fémes metál, és metál fényű fekete árnyalatokból is.


Ezeket mind a minimál, a loft, de ugyanúgy a klasszikus, vagy egy ízlésesen otthonos, természetes, meleg hatású konyhai stílusba be tudjuk illeszteni.

Formákat illetően is tudtok stílusokra és életstílusokra bontva kategorizálni. Tudnál mutatni néhány konkrét, kiemelt példát?

Sokan keresik mostanában a retro konyhákat, a retro megoldású tereket. Számukra például a Rubid pultra ültethető mosogatókat ajánlanám. A RUBID egy kiváló választás azok számára, akik szeretik a retro konyhai megoldásokat, miközben mégis dekoratív és barátságos formákat látnának szívesen maguk körül.

A modern, letisztult terek kedvelőinek pedig számtalan megoldásunk van. A beépíthető, alulról szerelhető FADO mosogatókat például azokba a belső terekbe ajánljuk, ahol annyira letisztult dizájnt követ a konyha, hogy egy normál, átlagos mosogató bezavarna a látványba. A klasszikus, szabályos formájú mosogató medencék különösen diszkrét eleganciával, szinte láthatatlan módon simulnak bele a térbe, akár egy szép konyhasziget pultjába is.

Szépségük pedig cseppet sem megy a praktikum rovására: kifejezetten mélyen ülő tálcájuk sok edényt elrejt egy-egy nagyobb összejövetel során is, és mélysége, tágassága miatt kifejezetten kényelmes a mosogatás szempontjából.

Ha azonban még ennél is nagyobb térre vágyunk a mosogatást, illetve a mosogatni valót illetően, akkor választhatjuk a rendkívül tágas, dupla medencés OLWIN modellt is, melyet a gyártó csak úgy hív: „A nagycsalád mosogatója”.

Kifejezetten nagyméretű, dupla – mégis egy légterű űrtartalmának köszönhetően egy nagy családi ebéd után is kényelmes, miközben a belső terek egyhangúságát is gyönyörűen megtöri.

És a kis terű konyhákba, az egyszemélyes szingli otthonokba milyen mosogatót válasszunk?

Praktikus nagyon a kisméretű konyhákba a kör alakú mosogató, melyet a kör teljességre utaló szimbóluma mellett örök és kifinomult design jellemez – miközben könnyűszerrel elfér egy kisebb, keskenyebb pulton is. Ilyen például a TANAT, a KOVA, vagy a VASK modellünk.


Aki szereti a kerek formákat, azonban már egy kicsivel nagyobb, csepegtetős, kétmedencés mosogatóra vágyik, számukra a rendkívül praktikus DURO családot ajánlanám, hiszen ezek méretbeli és formabeli változatosságából adódóan minden konyhai mérethez és kialakításhoz remekül illeszkednek – de ilyen a kellemes, harmonikus kialakítású TOSCA vagy OTAGO modellünk is.

Ergonómiai szempontból valamennyi Marmorin mosogató ideális megoldás valóban. Van-e mégis valami olyan egyedi, különleges terméketek, amit a felhasználhatóság sokoldalúsága, a termék személyre szabhatósága miatt emelnél ki leginkább?

Számos termékünk van, és szinte minden igényre, elképzelésre tudunk több megoldást is mutatni, legyen az éppen kicsi, látványos design modell, vagy nagyobb méretű, családi, mélyebb tálcás… a beépítés módja szerint is lehet sarokba vagy akár pultra építhető, de még a víz különböző lefolyási irányával is eljátszottak bizonyos esetekben a tervezők…

A LAVER mosogató formavilága és kifejezetten stabil megjelenése remekül alkalmazkodik a klasszikus és a kortárs stílusú konyhákhoz is. A termék 3 féle méretben is választható.

Az egészen kicsi, egymedencés változatot a helytakarékos, kis konyhákba, kisebb étkezési megoldásokhoz ajánljuk, míg a nagyobb méreteknek már van többrekeszes csepegtető, előkészítő tálcája is, sőt és igény esetén lecsöpögő ráccsal is kérhetjük.

Hasonló termékünk még a BARIO termékcsalád is, mely még több modellt, még változatosabb kialakítású modelleket foglal magába. Itt már 6 féle méret, tálca-elrendezés közül választhatunk, melyek mind-mind egyszerűbbé, könnyebbé tehetik a konyhai munkálatainkat – így a funkcionalitás és az ergonomikus használat kiemelten igaz a BARIO mindennapos használatra szánt, klasszikus és igen népszerű modelljeire.

Illetve nem lehet nem megemlíteni itt az IVO és az AKO családokat sem, ahol a gyártó már nem csak a mérettel és a tálca elrendezéssel, hanem már a szerelési móddal és lehetőségekkel is variál. Az AKO termékeknél például eldönthetjük, hogy egyetlen nagyobb mosogatót szeretnénk-e csepegtetővel vagy extra hellyel, vagy egy újabb medencével?

Vagyis, itt saját felhasználói igényünk alapján dönthetünk, mi lenne a legoptimálisabb nekünk…

Az IVO mosogatók esetében a szerelést illetően máris két lehetőség tárul elénk: a pultra ültethető, illetve a síkban történő szerelési mód.A letisztult formával, finom vonalakkal rendelkező modell leginkább nemes egyszerűségével hódít, miközben szuper kényelmes is: nagy, tágas mosogatómedencéje, és csepegtetője maximalizálja a mosogató helyét és kényelmét.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...